Nogomet
1

Martino: Messijev povratak nećemo požurivati

Totalsport
Gerardo Tata Martino
Gerardo Tata Martino
Gerardo Martino, trener nogometaša Barcelone, nagovijestio je kako najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi možda neće biti spreman za povratak na terene u dresu katalonskog kluba u prvoj polovini januara.

Nakon povrede bedrenog mišića koju je zadobio u prvenstvenoj pobjedi 4-1 protiv Betisa prošlog mjeseca, Barcelona je objavila kako 26-godišnji Argentinac sigurno više neće igrati do kraja ove kalendarske godine.

Četverostruki osvajač Zlatne lopte vratio se u Argentinu, gdje uz nadzor nekoliko stručnih osoba marljivo radi na svom oporavku od posljednje u nizu povreda.

"Messi radi sve prema planu i nadamo se da bi mogao biti spreman za povratak već početkom januara, ali ćemo ustanoviti je li mu potrebno i više vremena za povratak", rekao je Martino, sugerirajući da Messi možda neće biti spreman za ligaški meč s madridskim Atleticom 11. januara.

"Ne možemo vam dati nikakve garancije kada će opet zaigrati. Ono što nas više zanima jest da se vrati tek kada je potpuno spreman", kaže trener Barcelone.

Prošle sedmice je klub pretrpio dva uzastopna poraza, prvo u gostima kod Ajaxa 2-1 u Ligi prvaka, a onda i na gostovanju kod Athletic Bilbaa 1-0 u španskom prvenstvu. To su bila prva dva poraza tima pod Martinovim vodstvom.

"Možemo reagovati na dva načina, pesimistički, da nas ta dva poraza naruše, ili optimistički, da nas učine još jačima. Mi smo puni optimizma i to trebamo prenijeti u iduće utakmice. Želimo pokazati da postoje razlozi zbog kojih smo prvi u prvenstvu i s osiguranim plasmanom među 16 najboljih u Ligi prvaka. Ne kažem da nas ta dva poraza ne brinu, ali nas nisu napunili s pesimizmom", zaključio je Martino.