Nogomet
0

Martino: Barcin stil je uvijek problem ako trener nije Katalonac ili Holanđanin

Totalsport
Gerardo "Tata" Martino (Foto: AFP)
Gerardo "Tata" Martino (Foto: AFP)
Iako su nogometaši Barcelone u novo izdanje Primere krenuli s pet pobjeda u isto toliko kola, španska je javnost zaokupljena činjenicom da Katalonci više nisu dominantni u posjedu lopte kao prijašnjih sezona.

Debatu je potaknuo podatak da je Barcelona u subotnjoj utakmici protiv Rayo Vallecana imala manji posjed lopte od suparnika (51-49 posto) iako je slavila s čak 4-0.

Unatoč tome što aktuelni prvaci imaju najbolju gol-razliku u klupskoj historiji nakon prvih pet kola (+14), dio španskih analitičara govori o promjeni stila igre pod vodstvom novog trenera Gerarda Martina, te ističe da bi to moglo doći na naplatu protiv jačih suparnika. Argentinski stručnjak odbacuje takve spekulacije.

"Ne brinu me rasprave o načinu naše igre. Ovdje je uvijek tako ako trener nije lokalni čovjek ili Holanđanin", kazao je Martino i dodao:

"Ništa nećemo mijenjati. Prošle je sezone Barcelona imala u prosjeku 66 posto posjeda lopte, a sada smo na prosjeku od 65,8 posto. Podaci o posjedu su u Barceloni iznimno važni. Ali morate gledati i karakteristike naših suparnika. Prošle sezone je u utakmici protiv Raya posjed bio samo 55-45 posto u korist Barcelone, a i Rayo je poznat kao ekipa koja se voli nadigravati i koja ima visok posjed lopte".