Nogomet
104

Marsel Mace ponovo u dresu Veleža: Sretan sam zbog povratka u voljeni klub

Piše: D. B.
Marsel Mace u dresu Veleža
Marsel Mace u dresu Veleža
Bh. nogometaš Marsel Mace ponovo je igrač mostarskog Veleža.

Mace je nakon nastupanja za hercegovačke niželigaše potpisao ugovor za Velež 2012. godine, gdje je proveo jednu sezonu. Nakon toga je igrao za Radnički iz Lukavca.

"Bilo mi je veoma teško kad sam napuštao Velež. Za ovaj klub navijam od djetinjstva, a nastupi u dresu Rođenih su trebali biti odskočna daska za još veći napredak u karijeri. Nakon sezone u Veležu sam napustio klub, a onda sam godinu i po dana bio član Radničkog. Postigao sam deset golova i upisao tri asistencije. Tokom nastupanja za pomenute klubove sam imao problema s povredama, koje su me dosta omele", izjavio je Mace za portal Klix.ba.

Ovog ljeta je Mace ponovo dogovorio saradnju s Veležom i tako se vratio u voljeni klub.

"Imao sam nekoliko ponuda iz BiH, ali sam želio Velež. Ostvarila mi se želja i vratio sam se u svoj klub. Nastupio sam u voljenom dresu tokom priprema u Austriji. Po povratku u BiH sam potpisao dvogodišnji ugovor i veoma sam sretan zbog toga", kazao je dvadesetdvogodišnji napadač.

U ekipu Veleža se polako uklapa, a cilj u novoj sezoni je plasman u Evropu.

"Plan je da u novoj sezoni izborimo nastup u Evropi. Potrebno mi je još vremena da se uklopim, kako bih se mogao nadati solidnoj minutaži", završio je Mace.

Velež u 1. kolu BHT Premijer lige BiH igra protiv Drine iz Zvornika u Vrapčićima s početkom u 17:30 sati.