Nogomet
0

Marseilleov šef sigurnosti izbačen sa Stamford Bridgea

Totalsport
Guy Cazademont, šef sigurnosne službe nogometnog kluba Marseillea, doživio je vrlo neugodno iskustvo tokom gostovanja njegovog kluba u utorak na Stamford Bridgeu kod Chelseaja u 2. kolu Lige prvaka.

Chelsea je dobio utakmicu u sklopu F grupe s 2-0, ali to je za ovu priču najmanje važno. Naime, Cazademont se na klupskoj web stranici potužio na vrlo hladni i grubi doček domaćeg kluba. Tvrdi da ga je Chelseajev djelatnik sigurnosne službe ''uhvatio oko struka'' i izbacio sa stadiona uoči utakmice!

"Nisam to očkivao jer uvijek je sve prolazilo dobro kada smo gostovali u Liverpoolu, Boltonu, Manchesteru ili Newcastleu. Ne mogu shvatiti ponašanje Chelseajeve sigurnosne službe", izjavio je Cazademont.

Dodao je kako sigurnosnoj službi njegovog kluba nije bilo dozvoljeno nadziranje navijača Marseillea, te da navijačima nije bilo dopušteno unošenje transparenta na stadion.

"Umjesto da o tome razgovaram s mojim kolegama ih Chelseaja, morao sam se natezati s redarima na stadionu", dodao je Cazademont.

Na kraju, konstatirao je kako je nekim Marseilleovim navijačima ili klupskim dužnosnicima bio zabranjen ulazak na stadion, iako su imali odgovarajuće ulaznice, odnosno akreditacije.

Marseille je najavio da će cijeli slučaj prijaviti UEFA-i.