Nogomet
15

Marko Topić za Klix.ba: Možemo li pobijediti Nigeriju? Naravno, bit će 2:1 za Zmajeve

Piše: Edin Isanović
Marko Topić
Marko Topić
Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Marko Topić kaže za Klix.ba kako je gledao utakmicu sa Argentinom i da je nakon tog meča osjećao zadovoljstvo. Najavio je i meč protiv afričkih Superorlova.

"Ono što sam vidio protiv Gaučosa bilo je sjajno. Prezadovoljan sam. Žao mi je Kolašnica zbog autogola. Mislim, svima nama je bilo teško, ali je njemu bilo najteže. Iako smo rano primili pogodak brzo smo uzvratili Argentincima. Stvarali smo opasne situacije i u samoj završnici imali šansi. Bešić je bio fenomenalan, ali me iznenadio i Medunjanin kada je ušao u igru. Znao sam da je Haris dobar nogometaš, ali sam bio oduševljen sa kakvom mirnoćom igra i iznosi loptu", kaže popularni Topa za naš portal.

Potom se osvrnuo na večerašnji dvoboj sa Nigerijom.

"Odigrana je ta historijska, prva utakmica na Mundijalu. Igračima je sada malo lakše, osjetili su atmosferu i vidjeli da mogu. Možemo li pobijediti Nigeriju? Naravno, bit će 2:1 za nas. Trebamo biti jaki u sredini, a najbolji recept za trijumf je da BiH odigra onako kako je Hrvatska razbila Kemerun. Nadam se da će Zmajevi igrati još bolje nego protiv Argentine", podvlači bivši bh. reprezentativac.

Inače, Marko je jedan od najomiljenijih bh. igrača kod navijača našeg državnog tima. Bio je uz nacionalnu vrstu kada je bilo najteže. Trenutno se nalazi u Sarajevu i kako kaže sa nestrpljenjem očekuje okršaj sa Superorlovima. Vjeruje da će večeras zajedno sa vjernim bh. tifozama slaviti prvi trijumf na SP-u.

"Snažan optimzam zavladao je nacijom. Tako i treba biti. Ipak, niti jedna pobjeda neće doći sama od sebe. Svi naši reprezentativci trebaju dati maksimum. Znamo da te afričke reprezentacije puno trče. Zbog toga svi Zmajevi trebaju biti u optimalnom izdanju. Što se tiče taktike smatram da veznjaci trebaju više pomagati Džeki u napadu. Vidjeli ste da je protiv Argentine čuvan od dva ili tri igrača. Često se morao vraćati po loptu do centra i trošio je energiju. Protiv Nigerije mu treba pomoć bočnih nogometaša. On uvijek može zabiti bar jedan gol. Optimista sam", zaključio je Topić.