Nogomet
15

Marko Mihojević: Želimo završiti sezonu među prve tri ekipe

Piše: E. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Marko Mihojević, stoper Fudbalskog kluba Sarajevo, je u razgovoru za Klix.ba istakao kako ekipa sa Koševa može izboriti plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu iduće sezone.

"Sve ekipe koje se bore za sami vrh su dobre i svi imaju šanse da izađu u Evropu. Utakmice su teške jer i protivnici koji se bore za opstanak su 'tvrdi orasi' za sve protivnike. Mi želimo završiti sezonu među prve tri ekipe. Nastojat ćemo odigrati što bolje do kraja", kaže Mihojević, koji je svjestan kako je ekipa podbacila na početku sezone.

"Od početka sezone bilo je dosta uspona i padova u našoj igri, a i promjena trenera. U posljednje vrijeme smo uspjeli s trenerom Almirom Hurtićem da se konsolidujemo. Imamo iza sebe tri dobre utakmice i tri pobjede. Nastojat ćemo da izborimo Evropu, a šta više uradimo to je bolje", govori mladi stoper aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

U Mihojevića od trenera Sarajeva samo su povjerenje imali Meho Kodro i Almir Hurtić.

"Kada je šef Kodro bio ovdje, dobio sam priliku da igram. I poslije sam neke utakmice počinjao, ali nije to bilo to. Dobio sam šansu i kod šefa Hurtića i nastojim da to sve vratim na terenu najbolje što mogu", kaže Mihojević koji priznaje kako je u jednom trenutku pomišljao i o opciji da ode negdje na posudbu.

"Iskreno, bilo je svakakvih razmišljanja, ali sam nastojao da se probam nametnuti šefovima koji su bili tu i da im dokažem da zaslužujem biti u ekipi".

Sarajevo danas (16:30 sati) gostuje Vitezu. Mihojević se nada da će ekipa nastaviti sa dobrim igrama i da će zabilježiti novu pobjedu.

No, igračima Sarajeva već je u glavi i meč idućeg kola u kojem se igra vječiti derbi.

"Svaki put je to praznik fudbala u Sarajevu. Naravno, navijači od svojih klubova očekuju najviše. Mi očekujemo pun stadion, dobro navijanje i, ako Bog da, pozitivan rezultat za nas", nada se Mihojević.

Željezničar je u jesenjem dijelu sezone slavio sa 1:0 na Grbavici, a Mihojević se nada kako je vrijeme za revanš.

"Mi smo na Grbavici odigrali jednu od najslabijih utakmica u sezoni, ali nastojat ćemo sada da odigramo bolje i da se iskupimo na Koševu. Ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u što većem broju na stadion Koševo, a mi ćemo dati sve od sebe da im to vratimo na najbolji mogući način", kaže Mihojević.