Nogomet
0

Marko Mihojević potpisao za FK Sarajevo

FENA
Marko Mihojević, osamnaestogodišnji defanzivac, potpisao je ugovor s aktuelnim osvajačem Kupa Bosne i Hercegovine, te će u naredne četiri godine nastupati u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo.

"Osjećam se odlično. Mnogo sam sretan, jer sam potpisao ugovor za najveći klub u Bosni i Hercegovini. Zahvalio bih svima na ukazanom povjerenju i iskreno se nadam da ću isto opravdati", rekao je Mihojević.

Na prijateljskoj utakmici bordo kluba u Sloveniji, protiv ukrajinske Zorje, Mihojević je zabilježio nastup. U igru je ušao u 73. minuti utakmice, umjesto Adnana Kovačevića.

"Bilo je dobro. Zahvalan sam stručnom štabu na prilici. Protivnik je bio izuzetno jak i prije svega drago mi je što sam sa ovim sjajnim momcima na pripremama u Sloveniji. Nadam se da ću dobivati još prilika za igru, ali, naravno, svjestan sam da moram na svakom treningu dati svoj maksimum, kako bi zaslužio minutažu", kazao je Mihojević.

Talentovani Mihojević nastupao je za U-19 selekciju Fudbalskog kluba Sarajevo, a rođen je 21. aprila 1996. godine. Kako govori, period proveden u Akademiji bordo kluba, bio je za njega izuzetno lijep i uspješan.

"Kada sam dobio poziv da se priključim Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo, nisam oklijevao. Mjeseci koji su iza mene, bili su jako lijepi i uspješni. Utisci iz Akademije su zaista dobri, sve je organizovano na jednom zavidnom nivou", dodao je Mihojević, koji je standaradni član omladinskih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.