Nogomet
11

Marko Jevtić: Eliminisanje Sarajeva bi bio podvig za našu mladu ekipu

Piše: D. B.
Marko Jevtić
Marko Jevtić
Srbijanski defanzivac i član banjalučkog Borca Marko Jevtić prepustio je ulogu favorita ekipi Sarajeva u četvrtfinalu Kupa BiH. Prvi susret se igra u srijedu na Koševu, a Banjalučani se nadaju povoljnom rezultatu pred revanš na svom terenu.

"Odgađanje prvenstvenog kola nam nije previše pokvarilo planove, jer nas u srijedu očekuje isti protivnik, tako da smo ustvari imali dodatna četiri dana za treninge i što bolju pripremu. Prva utakmica Kupa BiH će biti dobar uvod u ukupno tri utakmice koje nas očekuju protiv FK Sarajevo u samo sedam dana. Odigrali smo i prijateljsku utakmicu s Krupom, ekipom koja se takmiči u Prvoj ligi RS, koju smo dobili rezultatom 2:0. U dobrom raspoloženju dočekujemo prvi duel sa Sarajevom", izjavio je Jevtić za portal Klix.ba.

"Očekivanja u Borcu su uvijek velika, ali kada igrate protiv Sarajeva na Koševu, morate biti odmjereni u izjavama. Prepuštamo Sarajevu ulogu favorita, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da izborimo što bolji rezultat i da onda svoju šansu za prolaz u polufinale tražimo u revanšu u Banjoj Luci", rekao je nogometaš Borca.

Saigrače je pozvao na oprez zbog ofanzivnog reda Sarajeva koji predvodi Leon Benko.

"Ofanzivni dio ekipe Sarajeva je najbolji u BiH, Benko je već u prvoj utakmici pokazao kvalitet. Odlično smo upoznati i s kvalitetom koji posjeduju Bilbija i Stojčev, neće nam biti lako jer svih 90 minuta moramo biti maksimalno koncentrisani u odbrani, a polukontrama i kontrama brzi i konkretni. To je naša šansa za gol", kazao je Jevtić.

Banjalučanima će nedostajati tri igrača, ali bez obzira na to vjeruju u povoljan rezultat.

"U prvoj utakmici neće biti suspendovanog Miloša Žeravice, povrijeđenog Petra Ilića, kao ni Ajdina Redžića koji nema pravo nastupa u Kupu BiH. Ovi momci će nam sigurno nedostajati, ali vjerujem da i bez njih možemo ostvariti povoljan rezultat za revanš", riječi su tridesetdvogodišnjeg stopera Borca.

Za ekipu iz Banje Luke takmičenje u Kupu BiH je izuzetno važno.

"U Kupu vidimo šansu za izlazak u Evropu. Baš zbog toga je prva utakmica u srijedu izuzetno važna, jer može odrediti naše ambicije u nastavku sezone. Eliminisati Sarajevo iz takmičenja bi bio pravi podvig za našu mladu ekipu. Nismo pod pritiskom i upravo je u rasterećenosti naša šansa", završio je Jevtić.

Utakmica Sarajevo - Borac se igra u srijedu od 18 sati.