"Mlad i ambiciozan"
0

Mark Hughes napustio klupu Fulhama

Totalsport
Mark Hughes (47) napustio je klupu Fulhama svega nekoliko dana nakon što je odveo londonski klub do osmog mjesta u Premierligi, drugog najvišeg u klupskoj historiji.

Velšanin je prošlo ljeto došao u Fulham, zamijenivši na mjestu menadžera Roya Hodgsona koji je otišao u Liverpool. Odveo je Cottagerse do osmog mjesta i plasmana u Evropsku ligu na osnovu engleske liste fair-playa. U četvrtak je, međutim, putem saopćenja objavio da napušta klub nakon samo jedne sezone.

"Ovo je odluka koju sam donio bez utjecaja bilo kakvih vanjskih faktora. Želim jasno reći da nisam dobio ponudu nijednog drugog kluba. Iskreno želim Fulhamu uspjeh u Evropskoj ligi sljedeće sezone i nadam se da će navijači i svi u klubu shvatiti da kao mlad i ambiciozan trener želim ići dalje", saopćio je Hughes koji se spominje kao glavni kandidat za menadžera Aston Ville koja je prekinula saradnju s Gerardom Houllierom.

Hughes, legendarni napadač Manchester Uniteda, u trenerskoj je karijeri vodio nogometnu reprezentaciju Walesa, te Blackburn, Manchester City i Fulham.