Nogomet
0

Mario Tadejević: Napast ćemo od prve minute, nadam se ranom vodstvu

Piše: D. B.
Mario Tadejević
Mario Tadejević
FK Sarajevo večeras igra uzvratni susret 2. pretkola Evropske lige protiv albanskog Kukesija, a nogometaš Bordo ekipe Mario Tadejević tvrdi da će njegovi saigrači krenuti u napad od prve minute u želji da dođu do pobjede i plasmana u 3. pretkolo, gdje čeka ukrajinski Metalurg.

Tadejević je zadovoljan prvim poluvremenom odigranim u Tirani, ali je svjestan grešaka koje su dovele do poraza.

"U prvom poluvremenu smo zaista dobro izgledali na terenu, no taj gol nas je omeo i tada smo pali. Previše smo griješili u predaji lopte i to nam se ne smije dogoditi. Golmana Dejana Bandovića ne možemo kriviti, svi snosimo krivicu za poraz. Ipak, nadam se najboljem u revanšu", izjavio je Tadejević za portal Klix.ba.

Prema njegovim riječima ekipu Kukesija odlikuje brza igra, ali i kreativan igrač na sredini terena.

"Veoma su brzi i tako i igraju. Imaju dva odlična bočna igrača, a prednost im je i kreativan igrač u sredini terena, Enkel Alikaj, koji je dokazao svoj kvalitet", smatra Tadejević.

On očekuje da će se Kukesi povući na Koševu, a najavio je i napadačku igru od prve minute. Rano vodstvo bi, kako kaže, bilo idealno.

"Oni će doći na Koševo da se brane i sačuvaju rezultat. Ono što mogu reći je da ćemo mi krenuti napadački od prve minute, jer nam je cilj pobjeda. Nadam se da ćemo rano doći u vodstvo, pobijediti i plasirati se u 3. pretkolo", rekao je Tadejević.

O eventualnom protivniku u 3. pretkolu ne razmišlja previše.

"Prvo moramo eliminisati Kukesi, pa onda razmišljati o Metalurgu. Ukrajinska ekipa se ne čini atraktivnom i snažnom, ali su zapravo vrhunski tim. No, u nogometu je sve moguće", zaključio je Tadejević.

Utakmica između Sarajeva i Kukesija se igra večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase od 21 sat.