Nogomet
162

Mario Stanić kupio ulaznicu za istočnu tribinu Grbavice: Imao sam veliki emotivni motiv

Klix.ba
Foto:  Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba
FK Željezničar početkom narednog mjeseca kreće u najveći poslijeratni projekat, izgradnju istočne tribine stadiona Grbavica, a već sada je jasno da će bitnu ulogu u projektu ponovo imati svi članovi Plave porodice, piše na stranici kluba.

"Tako su na adresu kluba već počeli stizati prijedlozi i upiti nekadašnjih igrača našeg kluba koji nisu zaboravili gdje su počeli karijeru i kako bitnu ulogu je FK Željezničar imao u njihovom životu", javljaju iz Željezničara.

Prvi takav primjer je nekadašnji fudbaler Željezničara, Dinama, Sporting Gijona, Benfice, Bruggea, Parme i Chelseaja, Mario Stanić. Stanić, koji je karijeru počeo na legendarnoj "šljaci" iza istočne tribine, odlučio je kupiti desetodišnju ulaznicu i tako dati svoj doprinos velikom projektu "evropske Grbavice".

"S obzirom na to da sam dugi niz godina bio dio Željezničara i da sam tu doživio najljepše trenutke karijere, imao sam veliki emotivni motiv da podržim ovu akciju, ali i generalno poslovanje rukovodstva koje mnogo radi na tome da u jednom depresivnom sportskom okruženju Balkana napravi neke pozitivne pomake i posebno približi odnos Kluba i navijača. Glavni pogon svakog kluba su navijači i ova akcija je zaista za pohvalu. Mislim da je rekonstrukcija Stadiona Grbavica veoma pozitivan korak za Klub, ali i za fudbal općenito u Bosni i Hercegovini", kazao je Mario Stanić.

Rukovodstvo FK Željezničar se zahvaljuje Mariju Staniću na podršci i poziva sve one kojima je Željezničar u srcu da se uključe u projekat rekonstrukcije Stadiona Grbavica, stoji na zvaničnoj stranici FK Željezničar.