Nogomet
23

Mario Musa potpisao za Maccabi Haifu: Iznenađen sam uslovima u Izraelu

Piše: Edin Isanović
Mario Musa, bivši nogometaš zagrebačkog Dinama, potpisao je prije nekoliko dana ugovor sa jednim od najboljih izraelskih klubova Maccabi Haifom. Karijeru je počeo graditi u kadetima Dinama.

Nakon provedenih dana u mlađim uzrastima tima sa Maksimira, seniorski nogomet počeo je igrati u Lokomotivi. Potom se 2015. godine vratio u Dinamo gdje je pojačao konkurenciju na lijevom boku. Nakon dobrih nastupa u dresu Modrih stigla je ponuda Maccabija.

"Do transfera u Izrael je došlo tako što mi se javio menadžer Elvis Bilalagić i ponudio da idem u Maccabi. Ljudi su nas lijepo ugostili i dogovorili smo se brzo. Iznenađen sam uslovima. Protiv Hapoela je bilo 30 hiljada gledatelja na tribinama. Atmosfera je bila sjajan, navijači bodre klub svih 90 minuta. Haifa je grad koji se nalazi na moru, prelijepo je", kazao je za Klix.ba Musa.

Iako je rođen u Zagrebu, ovaj 26-godišnjak naglašava kako bi u budućnosti, ako se dokaže dobrim igrama i zadovolji ukuse selektora, igrao za bh. reprezentaciju.

"Moji roditelji su iz Hercegovine. Naravno, bila bi mi velika čast da igram za bh. nacionalni tim. Moje je da igram, a na selektoru i ljudima iz reprezentacije je da odluče da li će me zvati", zaključio je Musa.