Bundesliga
0

Mario Gomez: Moje najbolje godine tek dolaze

Totalsport
Mario Gomez sa saigračima slavi gol (Foto: AFP)
Mario Gomez sa saigračima slavi gol (Foto: AFP)
"Tek ulazim u svoje najbolje godine karijere ", tvrdi Bayernov 26-godišnji napadač Mario Gomez, vodeći strijelac Bundeslige sa 16 golova.

"Sada sam u razdoblju karijere kada moje najbolje godine tek dolaze, ili su upravo počele. Moja dob, 26 godina, je najbolja za napadača. U srednjim dvadesetima ste već sazreli, imate dovoljno iskustva i mirnoće za odigrati potez odluke", objašnjava Gomez, koji je ove sezone zabio već 24 gola u svim natjecanjima.

Gomez je i prošlu sezonu okončao kao prvi strijelac Bundeslige s 28 golova. Kako je odigrao prvu polovicu ove sezone, mogao bi nadmašiti tu brojku.

Što se tiče reprezentativne scene, kaže da se nada mjesto u prvom sastavu na Europskom prvenstvu dogodine u Ukrajini i Poljskoj, ali će poštovati ukoliko selektor Joachim Löw da prednost Miroslavu Kloseu.

"Učinit ću sve što mogu da se izborim za poziciju među prvih 11. Ako zadržim ovu razinu forme do Europskog prvenstva, a selektor mi ipak ne ukaže povjerenje u prvom sastavu, onda će to značiti da mi nije bilo suđeno", kazao je GOmez.