Standardan u belgijskom Gentu
57

Mario Barić: Radim na tome da zaslužim Sušićev poziv

Piše: Edin Isanović
Mario Barić
Mario Barić
Mario Barić rođen je prije 27 godina u Turbetu pored Travnika. Aktuelni je član belgijskog Genta za koji igra standardno. Nastupa na poziciji desnog, ali i lijevog bočnog igrača. Za naš portal je rekao da radi na tome da dobije poziv u reprezentaciju.

Mario kaže da je Gent prošlu sezonu završio na četvrtoj poziciji, a velika su očekivanja u novoj.

"Ambicije kluba su da svake godine igra u Evropi, što znači da treba osvojiti Kup ili završiti sezonu na jednom od prva četiri mjesta. Belgija ima dobar koeficijent, jer su u posljednjih nekoliko godina postignuti dobri rezultati u evropskim takmičenjima. Koliko možemo u novoj sezoni? Teško je reći, iako smo u pripremnom periodu sve utakmice pobijedili. Borit ćemo se za vrh tabele, to nam je cilj”, kaže Barić.

On napominje kako mu je u Gentu izuzetno lijepo.

"Grad je super. Najviše se družim sa svojom suprugom i laptopom (smijeh). Biti nogometaš Genta je privilegija, ljudi te poštuju i tvoje je samo da se koncentrišeš na nogomet. Ovdje ima igrača sa naših prostora, družim se i sa njima, ali i sa ljudima koji ovdje žive, većinom sa našim Balkancima".

Mario se nada kako će u novoj sezoni odigrati na još višem nivou i da će svojim nastupima skrenuti pažnju na sebe. Naglašava da uživa u ovom poslu.

Barić često zna reći kako ima dvije domovine, Hrvatsku (ima i državljanstvo) i BiH.

"Rekao sam još prije da bih se odazvao pozivu selektora Sušića. Međutim, to trebam zaslužiti i ja radim na tome. Trenutno se ne nadam pozivu, jer to ne ide preko noći. Igram u Gentu standardno, imam svoju statistiku. Svako može doći i pogledati. Ako sam nekome potreban i ako sam kvalitetan onda neka mi se jave", kaže Barić i dodaje da je njegov saigrač Armin Ćerimagić, nekadašnji igrač Željezničara.

“Drago mi je što je i on u Gentu. Nadam se da će u budućnosti iskoristiti priliku koja će mu se pružiti. Stalno mu dajem savjete, ali se ponekad ne obazire na njih", kroz smijeh zaključuje Barić.