Nogomet
0

Marinović uoči derbija sa Širokim Brijegom: Utakmica ima veliki značaj, pokušat ćemo pobijediti

Klix.ba
Vinko Marinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Press centru stadiona HŠK Zrinjski održana je konferencija za medije na kojoj je o nedjeljnoj utakmici protiv Širokog Brijega govorio šef stručnog stožera Vinko Marinović.

"Utakmica ima veliki značaj, kao i svaka utakmica do kraja prvenstva. Pokušat ćemo pobijediti, jer bismo onda dobili veliku psihološku prednost u odnosu na konkurente, ali i otišli na sedam bodova u odnosu na Široki Brijeg", izjavio je Marinović.

Širokobriježane izuzetno respektuje i očekuje težak meč.

"Široki Brijeg ima izuzetno kvalitetnu ekipu. Mišljenja sam kako u ovom trenutku imamo podjednako kvalitetne igrače i zaista očekujem tešku utakmicu. Nadam se da ćemo greške koje smo napravili protiv Sarajeva svesti na minimum i odigrati puno bolje", rekao je trener Plemića.

Sastav svog tima nije želio otkriti.

"Ne mogu otkriti sastav, pogotovo jer su pred nama još dva treninga. Kao što je poznato, sigurno je da zbog kartona nećemo moći računati na Zvonimira Blaića i Aleksandra Radulovića, a ako izuzmemo igrače koji su povrijeđeni od ranije, svi ostali su na dispoziciji", kazao je Marinović.

Zrinjski ima veliki broj sjajnih nogometaša.

"Teško mi je kada nekoga moram poslati na tribine. Potpuno je logično da oni koji ostanu bez minutaže budu nezadovoljni, ali ovo je ozbiljan posao i jedino što me zanima jest interes kluba", jasan je bio ugledni bh. nogometni stručnjak.

Sastav diktira i činjenica da u zapisniku svaka ekipa mora imati tri U21 igrača, zbog čega neki stariji završe na tribinama.

Samo jedanaest igrača može u sastav, a u službeni zapisnik njih još sedam. Znamo da u zapisniku moramo imati tri U21 igrača, kao i da u istom može biti maksimalno šest stranaca, a uz te dvije činjenice moramo voditi i računa da na klupi imamo igrače s kojima možemo pokriti sve ili što više pozicija. Primjerice, Benjamin Čolić protiv Sarajeva je bio na tribinama, a u nedjelju protiv Širokog Brijega će biti u početnom sastavu. Zašto Čolića nije bilo protiv Sarajeva na klupi? Zato što je prednost u sastavu dobio Blaić, a na klupu smo stavili Radulovića koji je već igrao na desnom boku", rekao je na kraju Marinović.