Nogomet
6

Marinović: Pobjeda nam je trebala da vratimo samopouzdanje; Kolar: Primamo nevjerovatne golove

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zrinjski je večeras upisao svoju drugu pobjedu u sezoni te je savladao Olimpic rezultatom 4:1. Trener Zrinjskog Vinko Marinović je bio izuzetno zadovoljan nakon utakmice, dok šef stručnog štaba Faik Kolar nije krio veliko razočarenje.

"Poslije utakmice u Sarajevu trebala nam je pobjeda da vratimo raspoloženje i samopouzdanje. U srijedu nas čeka novi derbi. Danas smo zasluženo pobijedili te se s nova tri boda vratili u vrh", izjavio je Marinović.

Naredni protivnik Plemića je Široki Brijeg.

"Prošle godine smo odigrali odličnu utakmicu, nadam se da će derbi i ove godine opravdati očekivanja. Mi ćemo se spremati da odigramo što bolje i da ostvarimo povoljan rezultat", rekao je trener Plemića.

Dubioza Olimpica se nastavlja, Vukovi su upisali treći poraz u nizu.

"Napokon smo uspjeli postići pogodak. Međutim, dodavanje sa 80 metara od golmana, zadnja linija kao da ne postoji i primamo gol. Kod 3:1 smo uspostavili ravnopravnu igru na sredini terena, međutim, dosad smo primili takva tri ili četiri gola, što je nevjerovatno, isto kao da pioniri igrali. Izvukli smo pouke, promijenit ćemo neke igrače koji svojim odnosom i ponašanjem ne zaslužuju da igraju", rekao je Kolar.

Prve bodove će Vukovi tražiti protiv Čelika na Otoci.

"Ne odgovara nam ništa osim tri boda, tako ćemo se i postaviti i pripremati se za utakmicu. Pokušat ćemo pobijediti Čelik", završio je razočarani Kolar.