Nogomet
36

Marinović: Favoriti smo protiv Olimpica, ali nam opasnost prijeti od Lelića, Kobiljara i Hadžića

Klix.ba
Vinko Marinović (Foto: Klix.ba)
Uoči 14. kola Premijer lige BiH i gostovanja u Sarajevu kod Olimpica održana je konferencija za medije u prostorijama HŠK Zrinjski. Očekivanja od susreta sa pretposljednjom ekipom prvenstva iznijeli su trener Plemića Vinko Marinović i defanzivac Anto Radeljić.

"Olimpic taktički igra dosta odgovorno, na kontranapade, imaju kvalitetan prekid. To su neke stvari koje moramo spriječiti. Moramo biti disciplinovani, imati maksimalno ozbiljan pristup. U posljednje vrijeme je Olimpic popravio svoju igru te su u prethodne tri utakmice protiv Širokog, Slobode i Željezničara postigli dosta golova. Za nas će ovo biti teška utakmica jer nas smatraju apsolutnim favoritom. Kvalitet je na našoj strani, ali definitivno najveća opasnost nam prijeti od Kobiljara i Lelića, kao i iskusnog Hadžića", izjavio je Marinović

Miloš Žeravica i Mario Barić neće nastupiti na Otoci zbog problema s leđima, dok će Pero Stojkić i Slobodan Jakovljević izostati zbog tri žuta kartona. Strijelca jedinog pogotka protiv Sarajeva na poziciji stopera zamijenit će Anto Radeljić.

"Bez obzira na probleme u Olimpicu, neće nam biti lako doći do pobijede. No, ako odigramo kao protiv Sarajeva, vjerujem da ćemo osvojiti tri boda koja će nam biti izuzetno važna da zimsku pauzu dočekamo na čelu tabele", rekao je Anto Radeljić

U posljednje dvije sezone Zrinjski je četri puta savladao Olimpic, a posljednji bod u međusobnim susretima Vukovi sa Otoke su osvojili prije tri godine, 26. oktobra 2013. godine, odigravši u Mostaru 1:1.

Utakmica između Olimpica i Zrinjskog na rasporedu je u subotu u 14:00 sati.