Nogomet
0

Marin Bloudek novi trener NK Široki Brijeg

Sarajevo-x.com
Marin Bloudek
Marin Bloudek
Marin Bloudek (61) je novi šef stručnog štaba NK Široki Brijeg.

S Bloudekom je saradnja dogovorena do kraja ove sezone, a u Široki Brijeg bi, iz Maribora, gdje živi posljednjih dvadesetak godina, trebao stići u srijedu navečer te u četvrtak održati i prvi trening s ekipom.

Trenersku karijeru je započeo u zeničkom Čeliku, gdje je u prvih pet sezona bio pomoćnik Spasojeviću, Ribaru, Skoblaru, Mušoviću i Višnjevcu, a glavnim je trenerom imenovan 1988. godine, kada je s 37 godina postao najmlađi trener u tadašnjoj prvoj ligi Jugoslavije. Godinu dana kasnije preuzeo je Maribor s kojim je 1992. postao pobjednik prvoga Kupa Slovenije.

Vodio je još niz slovenskih klubova (Drava, Krka, Pohorje, Železničar, Šmartno, Paloma) te austrijski Rotenman, a u Premier ligi BiH je vodio Žepče (2002./2003), Čelik (2008./2009) i Zrinjski (2010). Iz Mostara se vratio u Maribor, u klub koji je vodio prije dolaska u Zrinjski, niželigaša Palomu, u kojem se radi isključivo na odgoju igrača.

Nogometnu karijeru Bloudek je započeo u Rudaru iz Kaknja 1968., za koji je igrao šest godina, a afirmaciju je stekao u dresu Čelika iz Zenice za koji je igrao od 1974. do 1983.