Nogomet
16

Marijan Antolović: Nismo rekli posljednju riječ, na proljeće ćemo se boriti za titulu

Piše: D. B.
Jesenji dio prvenstva je odavno iza nas, a nogometaši iz Premijer lige su na odmoru. Tako je i u FK Željezničar, koji je, prema riječima golmana Marijana Antolovića, napravio dobar posao u prvom dijelu sezone. S njim smo razgovarali o performansama Plavih, njegovoj budućnosti i novom treneru prvog tima Almiru Memiću.
Marijan Antolović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marijan Antolović (Foto: Arhiv/Klix.ba)

U Željezničaru su zadovoljni prvom polusezonom kada je riječ o osvojenim bodovima, ali ne i igrom.

"Mogli smo imati dva ili tri boda više, ali smo na kraju zadovolji i onim što smo napravili u jesenjem dijelu prvenstva. Međutim, naša igra može i mora biti bolja. Bilo je oscilacija, igru moramo podići na viši nivo ukoliko želimo ostati u borbi za tri mjesta u vrhu na proljeće", izjavio je Antolović za portal Klix.ba.

Krivca za poneki izgubljeni bod nije tražio u pojedincu, nego je na odgovornost pozvao cijelu ekipu.

"Uvijek je teško govoriti o slabostima. Nogomet je kolektivni sport, ekipa zajednički pobjeđuje, ali i gubi utakmicu. Na proljeće u svaku utakmicu moramo ući maksimalno motivisani, jer samo tako možemo očekivati pozitivan rezultat. Kad god smo igrali 'mlitavo', nije se dobro završilo", rekao je golman Željezničara.

Plave će u drugoj polusezoni umjesto Admira Adžema voditi trener Almir Memić.

"On je već dugo u klubu i odlično poznaje sve igrače. Memić posjeduje potrebno iskustvo i vjerujem da ćemo uz njegovu pomoć napraviti pomak u našoj igri", kazao je Antolović.

On će i na proljeće ostati na Grbavici.

"Ostajem u Željezničaru do daljnjeg. Ugovor me veže za klub još godinu i po. Konkretnih ponuda za mene nije bilo, tako da nemam o čemu razmišljati osim o Želji", otkrio je hrvatski golman.

Trener Memić ima zadatak da afirmiše mlade igrače, ekipu dovede na što bolju poziciju i izbori izlazak u Evropu naredne sezone.

"Naš cilj je i dalje isti, a to je Evropa. No, to ne znači da se predajemo u borbi za titulu. Nismo rekli posljednju riječ, ako budemo pravi pomrsit ćemo račune svima", izjavio je Antolović.

Na tom putu je potreban nešto širi kadar.

"Za prava pojačanja uvijek ima mjesta, dobro bi nam došla. Siguran sam da će se ljudi u klubu pobrinuti za to, naravno, u skladu s finansijskim mogućnostima", rekao je golman Željezničara.

Na kraju je istakao da je zadovoljan suđenjem u protekloj polusezoni.

Prozivka FK Željezničar je zakazana za 10. januar.