Prijateljska utakmica
0

Maribor: BiH savladala Sloveniju 3:4

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Mariboru u prijateljskoj utakmici savladala domaću selekciju Slovenije rezultatom 3:4.

Iako je selektor Miroslav Blažević imao dosta problema uoči ovog susreta, jer su zbog povreda otkazali Hasagić, Spahić, Radeljić, Vladavić i Vasilić, bh. reprezantativci su ponovo pokazali odličnu igru i zasluženo slavili.

Već u drugoj minuti susreta prvi gol na utakmici, i svoj drugi za reprezentaciju, postiže Vedad Ibišević, najbolji strijelac Bundeslige.

U 13. minuti Ibišević je izborio jedanaesterac kada je slovenski odbrambeni igrač igrao rukom. Zvjezdan Misimović uspješno realizuje jedanaesterac i povećava vodstvo naše reprezentacije na 0:2.

Nakon greške naše odbrane u 27. minuti Robert Koren poentira za Sloveniju i smanjuje rezultat na 1:2.

Pred sami kraj prvog poluvremena slovenski nogometaš Šišić promašuje penal i u svlačionice se ide kod vodstva BiH 1:2.

Napadač Wolfsburga, Edin Džeko, u 53. minuti povećava vodstvo naše reprezentacije na 1:3 i postiže svoj šesti gol za bh. reprezentaciju.

U 63. minuti mogli smo vidjeti odličnu saradnju igrača Hoffenheima. Salihović je asistirao Ibiševiću koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici (2:4).

Samo minutu kasnije dodijeljen je jedanaesterac za Slovence kojeg realizuje Milivoje Novaković i smanjuje rezultat na 2:4.

Nakon odlične akcije Slovenaca Novaković postiže svoj drugi gol u 75. minuti i smanjuje rezultat na 3:4, što je i konačan rezultat utakmice.