Nogomet
16

Marchisio: Mi smo Italija, ne bojimo se nikoga

Totalsport
Claudio Marchisio (Foto: AFP)
Claudio Marchisio (Foto: AFP)
Veznjak talijanske nogometne reprezentacije Claudio Marchisio očekuje da zajedno sa saigračima može ponoviti pothvat izaugusta prošle godine kada su Azzurri, doduše u prijateljskoj utakmici, s 2-1 pobijedili Španiju.

Brojne su poteškoće zadesile Talijane tokom završnog ciklusa priprema pred nastup u Ukrajini i Poljskoj. Afera "scommessopoli" ponovo je uzdrmala kompletan talijanski nogomet, a iz nacionalne ekipe zbog sumnje da je sudjelovao u namještanju utakmica odstranjen je Domenico Criscito. Otpao je i povrijeđeni Andrea Barzagli, a uslijedio je i težak poraz u pripremnoj utakmici protiv Rusije od 3-0. Unatoč svemu Marchisio je optimističan.

"Ne bojimo se nikoga. Mi smo Italija, velika nacija i država. U prvoj utakmici igramo protiv branitelja naslova Španije, koja igra najbolji nogomet na svijetu, no i njih smo lani pobijedili. Moramo još jednom odigrati veliku utakmicu kako bismo ponovili takav rezultat", izjavio je veznjak Juventusa u razgovoru za talijanske medije.

Mnogi komentatori najavljuju loš rezultat Talijana na Euru, uz očekivanje da neće proći ni grupu s Hrvatskom, Irskom i Španijom.

"Mi ne razmišljamo o takvim prognozama. Mirni smo, bez straha, inače ne bismo niti dolazili na Euro. Ne odlazimo na takmičenje s mišlju da nam se može ponoviti posljednje Svjetsko prvenstvo kada smo ispali u grupi", zaključio je Marchisio.