Nakon devet godina
0

Marchena iz Valencije prešao u Villarreal

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španski 31-godišnji nogometni reprezentativac Carlos Marchena napustio je nakon devet godina tim Valencije i skrasio se u Villarrealu.

Marchena je u nedjelju prošao ljekarski pregled, a s novim saigračima u "žutoj podmornici" prvi trening odradit će u utorak.

Marchena je prve tri sezone profesionalne karijere odigrao u Sevilli, a nakon sezone u Benfici, preselio se u Valenciju, te je u devet godina provedenih na Mestalli osvojio dva prvenstva (2002., 2004.), Kup kralja (2008.), te u 2004. godine tadašnji Kup UEFA-e (današnja Evropska liga) i UEFA-in Superkup.

"Zahvaljujemo se Carlosu Marcheni na profesionalizmu, prikazanim igrama i uzornom ponašanju tokom devet godina provedenih u našoj sredini. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", saopćili su iz Valencije.

Marchena je s Villarrealom potpisao ugovor na tri godine.

Za špansku reprezentaciju on je odigrao 62 utakmice i postigao dva pogotka. Sudjelovao je u osvajanju naslova evropskog prvaka prije dvije godine u Austriji i Švicarskoj, te na ovogodišnjem trijumfu "furije" na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.