Nogomet
5

Marca: Transferi Jamesa u Chelsea i Isca u Tottenham još uvijek mogući

Klix.ba
James Rodriguez i Isco
James Rodriguez i Isco
Prelazni rok se bliži kraju, pa su šanse za neke velike transfere sve manje. Međutim, Marca piše da su transferi Realovih rezervi Jamesa Rodrigueza i Isca još uvijek mogući.

Chelsea je zainteresovan za Jamesa Rodrigueza, no, prije toga želi završiti posao oko dovođenja Fiorentininog defanzivca Marcosa Alonsa.

S druge strane, prioritet za Tottenham su golman Pau Lopez i krilni nogometaš Georges-Kevin Nkoudou, ali Spursi još uvijek ne odustaju od Isca.

U Realu su zabrinuti jer se James i Isco ne uklapaju u zamisli trenera Zinedinea Zidanea. To može pokvariti harmoniju u ekipi, tako da zvaničnici kraljevskog kluba nemaju ništa protiv da pomenuti dvojac napusti Santiago Bernabeu.

James se već nekoliko mjeseci povezuje s Chelseajem, a njegove sposobnosti posebno cijeni menadžer Plavaca Antonio Conte.

Kada je riječ o Iscu, njega u svojoj ekipi Tottenhama želi vidjeti menadžer Mauricio Pochettino, koji je zatražio od uprave Spursa da ga dovede. Kontakt s Realom je uspostavljen, no, postizanje dogovora neće biti lagan posao.