Održali inicijalne razgovore
4

Marca: Real je dobio obećanje da će imati prednost u utrci za Balea

Totalsport
Velški nogometaš Gareth Bale bit će jedna od glavnih meta Real Madrida sljedeće ljeto, navodi Marca te dodaje da je upravo ''kraljevski klub'' u najboljoj poziciji za dovođenje krilnog igrača Tottenhama.

Marca tvrdi da su Realovi čelnici već održali inicijalne razgovore s Tottenhamom o Baleu.

''Spursi'' su Realovim predstavnicima jasno dali do znanja da 23-godišnji Velšanin nije na prodaju. No, isto su tako obećali da će Real biti u prednosti kad napokon odluče saslušati ponude za svoju najveću zvijezdu. Čini se da će se to dogoditi sljedeće ljeto budući da je Bale izrazio želju za odlaskom u klub u kojem će se nastaviti razvijati i u kojem će se boriti za najveće trofeje.

Marca navodi da je Real na ''pole positionu'' u utrci za Balea i zbog dobrih odnosa između dva kluba posljednjih godina. Najprije su Madriđani pustili Rafaela van der Vaarta na White Hart Lane, potom su se maknuli iz utrke za Emmanuela Adebayora kako bi otvorili put Tottenhamu, a u konačnici su ''spursi'' pustili Luku Modrića na Bernabeu.

Očekuje se da će Tottenham radije pustiti Balea u Real nego pojačati neki od konkurentskih klubova iz Engleske. I konačno, Bale je i sam izrazio želju za dolaskom u Real.

Jedina prepreka transferu bi mogla biti visina odštete. Nagađa se da će Londončani tražiti između 50 i 60 miliona eura, no u Realu se nadaju da će smanjiti cijenu.