Nogomet
2

Marca: Real dogovorio sve detalje prelaska s Baleom

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Real Madrid je već dogovorio sve uslove ugovora s Garethom Baleom, ali u klubu su svjesni da ih čekaju dugi i naporni pregovori s Tottenhamom koji se neće olako odreći velškog nogometaša, piše u utorak Marca.

Španski dnevni list piše da su se predsjednik Reala Florentino Perez i direktor Jose Angel Sanchez 25. juna u Madridu našli s Baleovim agentom Jonathanom Barnettom. Zajednički su tada utvrdili strategiju pregovora s Tottenhamom, a ujedno su dogovorili da će igrač potpisati šestogodišnji ugovor koji bi mu garantovao između šest i sedam miliona eura godišnje plate. Utvrđeno je i da će sjajni 24-godišnji krilni napadač nositi dres s brojem 11.

Dogovorili su se također da će Bale samostalno obavijestiti čelnike Tottenhama da želi otići, što je navodno već i uradio. Barnett je uvjerio Pereza i Sancheza da njegov klijent odmalena navija za Real što je potkrijepio i fotografijom desetogodišnjeg Balea u dresu "kraljevskog kluba".

Sada ipak slijedi teži dio posla, a to je slamanje otpora Tottenhamova predsjednika Daniela Levyja. Marca piše kako je Levy svojim saradnicima rekao da će Balea prodati samo za rekordnu odštetu u engleskim razmjerima, a to je 94 miliona eura koliko je baš Real platio Manchester Unitedu za Cristiana Ronalda. U Madridu se ipak nadaju da će tokom pregovora uspjeti smanjiti traženi iznos.