Španski Superkup
0

Marca: Mourinho već zna postavu za Barcelonu

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Nogometaši Real Madrida pripremaju se u Kini gdje će u srijedu odigrati prijateljski dvoboj protiv Guangzhou Evergrandea, no mislima su već u utakmicama španskog Superkupa protiv Barcelone.

Prema pisanju Marce, trener "kraljevskog kluba" Jose Mourinho već zna početnu jedanaestoricu s kojom će se suprotstaviti evropskom i španskom prvaku 14. avgusta. Realova je ekipa tokom treninga u ponedjeljak bila podijeljena u dvije postave s 11 igrača, a jasno se dalo vidjeti koja je trenutno najjača.

Mjesto na golu je rezervisano za Casillasa, odbrambenu četvorku čine Ramos, Pepe, Carvalho i Marcelo, dva defanzivna vezna su Xabi Alonso i Khedira, ispred njih su Ronaldo, Coentrao i Özil, a jedini klasični špic je Benzema.

To bi trebala biti ekipa s kojom će Mourinho pokušati srušiti Katalonce. Jasno, treba spomenuti da je Angel di Maria dobio produženi odmor zbog nastupa na Copa Americi, dok je Nuri Sahin povrijeđen. To su dvojica igrača koji bi se u normalnim okolnostima također borili za pozicije u udarnoj postavi.