Do transfera u Real Madrid
1

Marca: Modrić će se načekati i napatiti

Totalsport
Luka Modrić (Foto: Arhiv/AFP)
Luka Modrić (Foto: Arhiv/AFP)
Sve do ponoći 31. augusta, posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, Real Madrid čekat će Luku Modrića, piše madridski sportski dnevnik Marca u subotnjem izdanju.

Realov "kućni list" izvještava da u madridskom klubu očekuju da će operacija dovođenja Luke Modrića trajati jako dugo te da će biti iscrpljujuća po psihičko zdravlje hrvatskog nogometaša.

"Real Madrid nije u situaciji da se mora žuriti s dovođenjem Modrića. Spreman je čekati do posljednjeg trenutka kako bi željenog igrača dobio po što povoljnijoj cijeni. Ista je pozicija londonskog kluba. Predjednik Daniel Levy također može čekati do samog kraja kako bi od Reala pokušao izvući iznos što bliže željenome. Jedino što je izvjesno jest da će se sve skupa otegnuti u pravu sapunicu, te da će se igrač napatiti u čekanju", izvještava Marca.

Isti list također izvještava o tenziji koja u Londonu raste i koja će do usijanja doći danas u podne po lokalnom vremenu, kada će Tottenhamovi nogometaši krenuti na sjevernoameričku turneju. Modrić je treneru Andresu Villas-Boasu izrazio želju da ne putuje u Los Angeles, dok mu je Portugalac prenio klupsku zapovijed da mora biti prisutan.

Drugi madridski dnevnik, AS, piše da u Madridu pozorno prate hoće li se 26-godišnji veznjak ukrcati na avion za LA ili ne. Ne dogodi li se to, Madriđani tumače da će biti u boljoj pregovaračkoj poziciji no što su bili dosad.

"Najviše toga ovisi o ponašanju samog igrača", zaključuje AS sugerirajući da će se Modrić sam morati još jače boriti za svoju "slobodu".

AS piše da je između Tottenhamove potražnje i Realove ponude ogroman nesrazmjer. Real ne želi otkup Modrićevog ugovora platiti više od 30 miliona eura, a Tottenham ga ne želi pustiti ispod 45, koliko je ranije bio ponudio PSG.

Engleski mediji navode, s druge strane, da bi Real mogao otići najdalje do 32 miliona eura te da bi pristao u ugovor ugraditi bonusne klauzule od dodatnih osam miliona eura.

Lokalni London Evening Standard piše da situaciju otežava i pet posto iznosa transfera koliko Tottenham mora proslijediti na račun zagrebačkom Dinamu, te da je i to razlog Levyjevoj nepopustljivosti.

Trakavica se nastavlja.