Nogomet
0

Marca: Casillas će biti prvi Realov golman u Ligi prvaka i Kupu kralja

Totalsport
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas, prvi golman španske nogometne reprezentacije i godinama jedan od najboljih na svijetu, i na startu nove sezone u Primeri grije klupu svog kluba, madridskog Reala.

Takvu je praksu krajem prošle sezone uveo tadašnji Realov trener Jose Mourinho, a nastavio je Carlo Ancelotti, Talijan koji je ovog ljeta sjeo na tu trenersku poziciju. U statusu prvog klupskog golmana je tako i dalje Diego Lopez.

Ipak, madridski dnevnik Marca saznaje iz klupskih izvora kako će Casillas dobiti priliku, ali pritom i nije spomenuta Primera. Naime, navodno je Ancelotti odlučio kako će Casillas biti prvi Realov golman u utakmicama Lige prvaka, kao i onima u domaćem Kupu kralja.

I sam je Ancelotti najavio da je "trenutno Diego Lopez prva opcija", te da nikako ne namjerava držati Casillasa na duže vrijeme daleko od terena.

Ostvare li se takve najave Casillas bi mogao prvu utakmicu, od prve minute, za Real odigrati (braniti) 17. septembra kada Real u sklopu Lige prvaka gostuje u Istanbulu kod Galatasarayja. Druga dva suparnika u grupi B Lige prvaka su mu Juventus i FC Kopenhagen.