Nogomet
4

Marca: Abidal i Barcelona se prijateljski rastaju

Totalsport
Eric Abidal (Foto: AFP)
Eric Abidal (Foto: AFP)
Francuski odbrambeni nogometaš Eric Abidal sljedeće sezone neće igrati za Barcelonu, tvrdi dnevni list Marca.

U utorak je održan sastanak na kojem su sudjelovali igrač i njegov agent David Venditelli s jedne strane, te dopredsjednik kluba Josep Maria Bartomeu i sportski direktor Andoni Zubizarreta s druge strane. Abidal je pritom izrazio namjeru da nastavi igračku karijeru, klub je dao svoje mišljenje, a konačna bi odluka trebala biti poznata nakon zajedničke konferencije za novinare koja će se održati sljedeće sedmice.

No, Marca već sada tvrdi da su dvije strane dogovorile rastanak te da 33-godišnjeg Francuza neće biti u sastavu katalonskog diva u sljedećoj sezoni. Barcelona je iskusnom stoperu navodno ponudila posao u uredu, ali Abidal je jasno poručio da želi nastaviti igrati budući da mu zdravlje to dopušta.

U svakom slučaju, odluči li Abidal doista napustiti Camp Nou, otići će kao slobodan igrač budući da mu aktuelni ugovor istječe sa završetkom ove sezone.

Abidal je, podsjetimo, 10. aprila prošle godine podvrgnut transplantaciji jetre, a nogometu se vratio 6. aprila ove godine u utakmici protiv Mallorce. Za katalonski klub igra od 2007. godine kada je došao iz Lyona.