Nogomet
0

Maradoni će biti ponuđene nove četiri godine

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Argentinska nogometna reprezentacija je imala velike ambicije na netom završenom Svjetskom prvenstvu, no sve se rasplinulo u četvrtfinalnom ogledu protiv Njemačke.

Budući brončani na Mundijalu su u tom ogledu pobijedili s čak 4-0 i tako drugi put zaredom bili ukleti za Argentinu. Podsjetimo da je Njemačka i na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, kojem je bila domaćin, pobijedila Argentinu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Diego Maradona tako nije uspio u svom naumu da igračkom peharu najboljeg na svijetu (1986.) pridoda i trenerski, a po povratku u domovinu slijevale su se oprečne informacije oko toga kako se osjeća jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

Jedni izvori su govorili da je upao u depresiju zbog teškog poraza u četvrtfinalu, te da se vratio starim porocima (drogi i alkoholu), no drugi izvori, su, pak, nudili priče po kojoj je s Maradonom sve u redu, te da promišlja treba li nastaviti rad na selektorskom položaju ili ne.

Veliki dio (ako ne i svi) igrača su stali iza njegovih leđa, te su poželjeli nastavak suradnje s njim, a i argentinski narod je za Maradonu dignuo palac prema gore.

Kako govore posljednje informacije i ljudi u savezu, na čelu s Julijom Grondonom, predsjednikom AFA-e, su za Maradonu. Uskoro bi mu trebao biti ponuđen novi četvergodišnji ugovor po kojem bi vodio reprezentaciju do Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

Čeka se reakcija samog Maradone.