Nogomet
0

Maradona zna 20 putnika za SP

FENA
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Selektor argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona izjavio je da već zna imena 20 putnika za SP u Južnoj Africi, kao i da je siguran ko će biti u početnoj postavi u prvoj utakmici koja ih očekuje u JAR-u, protiv Nigerije.

Maradona navodi kako bi protiv Nigerije mogla istrčati istih 11 igrača koji su počeli prijateljsku utakmicu protiv Njemačke u Muenchenu prošlog mjeseca, a u kojoj su Argentinci slavili s 1:0.

Tada je za Argentinu branio Sergio Romero (AZ Alkmaar), u obrani su igrali Nicolás Otamendi (Vélez Sarsfield), Walter Samuel (Inter), Martin Demichelis (Bayern) i Gabriel Heinze (Marseille), u veznom redu su bili Javier Mascherano (Liverpool), Juan Sebastian Veron (Estudiantes), Angel Di Maria (Benfica) i Jonas Gutierrez (Newcastle), te u napadu Gonzalo Higuain (Real Madrid) i Lionel Messi (Barcelona).

"Isprobao sam dosta igrača u obrani, pokušao sam sa Javierom Zanettijem, Emilianom Papom, ali na kraju mislim da je najbolja kombinacija sa Otamendijem, Samuelom, Demichelisom i Heinzeom. Njemačka protiv njih nije stvorila niti jednu priliku za gol, i ta četvorka ulijeva mi sigurnost", rekao je u petak Maradona.

Napomenuo je i da ostaje pri tome da na krilima igraju Jonas Gutierrez i Angel Di Maria.

"Gutierrezu sam obećao da ću ga uvrstiti u momčad čak i ako njegov Newcastle ispadne u treću ligu. Moje vjerovanje u njega nedavno je dobilo potvrdu, jer je pomogao svom klubu da se vrati u Premier ligu", dodao je Maradona.

Argentinskom selektoru najteže će izgleda biti odabrati partnera Messiju u napadu. Zasad je to Higuain, ali tu su još dva fenomenalna napadača, Carlos Tevez i Sergio Aguero.