Vjeruje u prolaz Njemačke
3

Maradona: Žao mi je Modrića, Sneijdera i Aršavina

Totalsport
Diego Maradona
Diego Maradona
Argentinska nogometna legenda Diego Maradona ocijenio je da na Euru dominira snaga ispred vještine, pa žali zbog ranog oproštaja od turnira "genijalaca" Luke Modrića, Wesleya Sneijdera i Andreja Aršavina.

U svojoj redovnoj kolumni koju Maradona piše za The Times of India, Argentinac je konstatirao da su Nijemci favoriti za naslov jer uz mladost i talent u svojoj ekipi posjeduju i snagu koja dominira takmičenjem.

"Lako je diviti se Njemačkoj. Imaju mladost, talent i snagu i definitivno su favoriti protiv Grčke. Inače je Evropsko prvenstvo do sada ponudilo prevlast snage i čvrstine u odnosu na nogometnu vještinu. Napadači poput Marija Gomeza, Zlatana Ibrahimovića, Cristiana Ronalda i Andyja Carolla zabijali su pogotke prvenstveno zahvaljujući svojoj fizičkoj snazi i dominaciji u visini i čvrstini. Žao mi je da su se neki mali genijalci poput Hrvata Luke Modrića, Holanđanina Wesleya Sneijdera i Rusa Andreja Aršavina prerano oprostili od takmičenja", ocijenio je Maradona koji ipak u svojoj najavi nije Grke ostavio bez izgleda protiv Elfa.

"Fernando Santos je svjestan da pred sobom ima priliku života. Ako je 300 Grka u bitki kod Termopila moglo zaustaviti 10.000 Perzijanaca onda sigurno imaju šanse u omjeru 11-11 s Njemačkom. Već su napravili jedno čudo protiv Rusije i time su udvostručili ionako visoki moral u ekipi. Nijemci su puni elana, mladi i snažni, a Grci su stariji i iskusniji. Premda ne dvojim da će se Grci herojski boriti, moje je mišljenje da će Njemačka na koncu ipak trijumfirati", zaključuje Maradona.