Kvalifikacije za SP
0

Maradona: Vidio sam mnogo "Maradona"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Argentinska nogometna reprezentacija, sastavljena od igrača iz domovine, slavila je protiv Paname 3-1 pobjedu u prijateljskoj utakmici igranoj na stadionu Colon u Santa Feu.

Uvodni pogodak Matiasa de Federico iz 27. minute, samo tri minute kasnije anulirao je Panamin Nelson Barahona, da bi pobjedu Diegu Maradoni pogocima iz 40. i 85. minute donio Gonzalo Bergessio.

  • Moje je igrače vodila motivacija da se nađu na popisu reprezentativaca. Istu sam i ja imao kada sam gledao trenere, njihov žar za igrom, i čekao da me pošalju na teren. Vidio sam mnogo “Maradona” - kazao je argentinski selektor.

  • Vidio sam njihovu želju da ih gurnem u igru, a to je važno. Kada bih sada morao odabrati jednog, mislim da bi idealan izbor za pažljivo praćenje bio Sebastian Prediger. Ali, nikome ne mogu garantovati mjesto na popisu reprezentativaca - dodao je.

Argentini slijedi nastavak južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici. Na programu su utakmice protiv Kolumbije i Ekvadora.