Nogomet
0

Maradona u ponedjeljak dolazi u Rim. Slijedi li privođenje?

Totalsport
Diego Maradona (Foto: Arhiv/AFP)
Diego Maradona (Foto: Arhiv/AFP)
Ponajbolji svjetski nogometaš svih vremena Diego Maradona dolazi u ponedjeljak oko podneva u Italiju, tačnije u Rim. No, po dolasku bi vrlo lako mogao završiti u policiji, ukoliko ga "dohvate" talijanski poreznici...

Nije tajna da Maradonu talijanski poreznici terete za neplaćeni dug u visini od 40-ak miliona eura iz perioda dok je branio boje napuljskog kluba između 1984. i 1991. godine.

Tako mu pri svakom posjetu Apeninskom poluotoku oduzimaju dragocjenosti poput skupih satova i naušnica, a slična bi se situacija mogla dogoditi i sutra, ako ne i gora.

"Maradona je slobodan čovjek i njegov status 'progonjenog čovjeka' je medijska izmišljotina", rekao je Maradonin odvjetnik Angelo Pisani novinskoj agenciji AFP ove nedjelje.

Prema pisanju talijanskih medija Maradona bi u utorak u svom voljenom Napoliju trebao održati konferenciju za novinare, no pitanje je hoće li se to i dogoditi s obzirom da talijanske vlasti negiraju Pisanijevu izjavu da je cijeli slučaj oko poreza riješena stvar.

"Nadam se povratku u Napulj čim je prije moguće, možda već za utakmicu protiv Juventusa (1. marta), tako da mogu vidjeti svoj voljeni klub i navijače Napolija koje nikad neću zaboraviti. Ove bi godine Napoli mogao osvojiti scudetto", napisao je prije nekoliko dana Maradona u otvorenom pismu navijačima kluba.