Argentina
0

Maradona traži izvinjenje River Platea

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor argentinske nogometne reprezentacije Diego Armando Maradona pogođen je izjavom klupskog dopredsjednika River Platea Julija Maccija i traži javno izvinjenje.

Podsjetimo, Maradona je nakon utakmice 13. kola južnoameričkih kvalifikacija protiv Kolumbije (pobjeda Argentine 1-0) oštro kritikovao teren Riverovog stadiona Monumental nazvavši ga “smetljištem i kaljužom”, na što su reagirali iz uprave tog argentinskog kluba, inače ljutog rivala Maradoninih Boca Juniorsa, poslavši pismo Argentinskom nogometnom savezu.

U spomenutom je pismu klupski dopredsjednik Julio Macci od AFA-e zatražio “kopiju ugovora s Maradonom, kao i rezultate njegova medicinskog pregleda pri preuzimanju reprezentacije”, očito aludirajući na stanje selektorovog mentalnog zdravlja.

Maradona je, pak, reagirao na Riverovo pismo putem svog odvjetnika Hectora Leguizamona.

  • Istina je da Diego nije nimalo iznenađen pismom Riverovih direktora. Zatražili smo od kluba službeno povlačanje komentara navedenih u tom pismu. Maradona nema nikakvih problema podvrgnuti se medicinskom pregledu ako će predsjednik Rivera Jose Maria Aguilar i ostatak uprave direktora učiniti isto - rekao je Leguizamon, dodavši da će, ukoliko se iz Rivera i službeno ne ispričaju u roku od 48 sati, podnijeti tužbu.