Nogomet
0

Maradona smješten u bolnicu

Sarajevo-x.com
Diego Maradona; Foto: AFP
Diego Maradona; Foto: AFP
Bivša nogometna zvijezda Diego Maradona je smješten u bolnicu u glavnom argentinskom gradu Buenos Airesu.

Maradona, koji je predvodio Argentinu do titule na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine, je patio od zdravstvenih problema i u prošlosti. On se borio sa svojom prekomjernom težinom, kao i sa ovisnošću od kokaina. Dva puta je bio hospitaliziran zbog srčanih problema.

Nije naveden razlog zbog kojeg je Maradona ponovo u bolnici, ali je osoblje bolnice Guemes objavilo da se ne radi o "problemima ovisnosti od opasnih droga" te da život bivše nogometne zvijezde nije u opasnosti.

Njegove dvije kćerke, Dalma i Giannina, stigle su u bolnicu nekoliko minuta nakon što je primljen.

Maradona je predvodio Argentinu do pobjede na Svjetskom prvenstvu 1986. godine, a osvojio je klupske titule sa svojim klubovima u Argentini i Italiji. U 1991. godini je bio suspendiran na 15 mjeseci, zbog toga što nije prošao testove na drogu, a ponovno je bio pozitivan na Svjetskom prvenstvu 1994. godine u SAD.

Od nogometa se oprostio 1997. godine. On je 2004. godine proveo 10 dana u intenzivnoj njezi zbog visokog krvnog pritiska, problema sa disanjem i infekcijom pluća.

Prije dvije godine, Maradona je imao operaciju stomaka. Tada je izgubio 30 kilograma i vratio se igranju nogometa. Argentinski mediji su objavili ovog vikenda da se Maradona opet udebljao, te da razmatra odlazak u Švicarsku zbog podvrgavanja kure mršavljenja.

Ranije ovog mjeseca, argentinska centralna banka je objavila da istražuje navodne finansijske neregularnosti u poslovanju Maradone.