"Mourinho je najbolji trener"
41

Maradona: Sjajno je to što je Casillas ostao na klupi

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
"Jose Mourinho ne duguje objašnjenje nikome zbog ostavljanja Ikera Casillasa na klupi", smatra jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona.

Podsjetimo, trener španskog prvaka Real Madrida ostavio je svog prvog golmana Casillasa na klupi u susretu protiv Malage u Primeri, a na vrata postavio mladog Antonija Adana. Real je na gostovanju u tom susretu poražen s 3-2.

"Smatram da je sjajno što je Mourinho odlučio Casillasa poslati na klupu. Gledajte, Mourinho je trener i nije bitno da li je na kraju pobijedio, izgubio ili remizirao", rekao je Maradona okupljenim novinarima u Dubaiju.

"Kada zaposlite trenera morate stajati iza njegovih odluka, neovisno radilo se o Casillasu ili bilo kojem drugom igraču. Dat ću vam primjer... Arbeloa se ne može usporediti s kvalitetom Danija Alvesa (Barcelona), ali svejedno igra u prvoj ekipi Reala. Da li se iko upitao zašto on igra? Koliko je pogodaka dao Arbeloa? Koliko je udaraca uputio prema suparničkom golu? Pogledajmo ko ima najbolju ekipu uspoređujući igrača po igrača pa ćemo onda razgovarati", veli legendarni Argentinac, koji za Mourinha vjeruje da je najbolji trener današnjice.

"On je fenomen. Ima sve potrebno za vođenje bilo koje ekipe do uspjeha. To opet nije lako. Treba skupiti sve glave u svlačionici i ujediniti ih prema istom cilju. Lakše je izgubiti nego pobjediti utakmicu", smatra Maradona.

Real Madrid nakon polovice sezone zaostaje za Barcelonom velikih 16 bodova, a Maradona je i očekivao takav pad u formi još uvijek aktualnog prvaka Španije.

"Real uvijek ima problema s fizičkom formom na kraju godine i tada najviše pati! To se s Barcelonom ne može dogoditi", zaključio je.