Nogomet
0

Maradona: Sada će biti jako teško kvalificirati se

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
- Ovaj me poraz neće slomiti. Događa se. Nastavit ću raditi kao luđak da se dokopamo SP - izjavio je Diego Maradona nakon kvalifikacijskog poraza njegovih nogometaša od Brazila (3-1)...

Argentinski su nogometaši poklekli u srazu s najvećim rivalom u Rosariju. Maradona je priznao da više ne misli da je plasman Argentine u Južnoafričku Republiku izvjestan.

  • Ovaj je poraz jako zakomplicirao stvari i sada će biti jako teško plasirati nam se na Svjetsko prvenstvo. Sada se treba pribrati i pripremiti za gostovanje u Paragvaju. Moramo pokušati osvojiti tri boda u toj utakmici - oprezno je i s poštovanjem govorio 49-godišnji selektor, kojeg su Carlos Dunga i njegovi igrači očigledno spustili na zemlju.

  • Izgubiti od Brazila uvijek je ružno. Bili smo vrlo motivirani pobijediti u ovoj utakmici i približiti se Svjetskom prvenstvu.

Maradona je preuzeo odgovornost. Na pitanje novinara je li ugrožen njegov posao selektora odgovorio je smireno.

  • Odgovornost je moja. Nikad ne bih poslao igrača “u zatvor”. Što se tiče moje budućnosti na klupi Argentine, razgovarao sam već s Julijem Grondonom (predsjednik saveza, op. a.) i Carlosom Bilardom (Maradonin asistent). Razgovarat ću i sa svojim kćerima. Nastavit ću raditi kao luđak. Ovo me neće slomiti.

  • Propustili smo dvije prilike u prvom poluvremenu prije vodstva Brazilaca. Vježbali smo prije utakmice prekide i reakcije na visoke lopte jer smo znali da je Brazil iznimno jak u tom segmentu igre. Nažalost, nije upalilo. Preokrenuti rezultat u dvoboju s Brazilom iznimno je težak posao jer Brazil ima sjajne igrače. No, neću se žaliti na svoje nogometaše.

  • Nisam iživciran. Bio sam nakon poraza kod Bolivije (6-1). Smiren sam glede igrača koje imam. Jedino što mi se nije svidjelo jest činjenica da su nam Brazilci zabili svaki put kad bi napali. Messi? Nemam mu što prigovoriti. On je jedan od 11 nogometaša na terenu.