Nogomet
9

Maradona: Sad je svima jasno što je Mourinho stavio Casillasa na klupu

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AFP)
Diego Maradona (Foto: AFP)
Diego Maradona oduševljen je izdanjem Holandije protiv Španije. Po mnogima najbolji igrač svijeta kazao je kako je Holandija u tom susretu izgledala zastrašujuće dobro.

Gostujući u televizijskoj emisiji De Zurda Diego Armando Maradona prokomentirao je visoku pobjedu Holandije protiv Španije u kojoj je ekipa Louisa van Gaala nanijela najteži poraz branitelju naslova u historiji u prvom susretu na SP-u.

"Holandija je bila fenomenalna, zastrašujuća. Španija je mogla izgubiti 8-1 i sigurno nije navikla na ovako teške poraze. Holanđani su pospremili pet lopti iza Casillasa i imali su još niz velikih prilika.

Maradona nije imao riječi utjehe za Ikera Casillasa.

"Moram se prisjetiti riječi mojeg prijatelja Josea Mourinha koji je rekao da Iker Casillas više nije prvi golman Real Madrida i to ga je na kraju stajalo posla. Ova utakmica je svima pokazala zašto je Casillas završio na klupi i da je Mourinho bio u pravu", dodao je Maradona.

Casillas je u susretu protiv Holandije napravio veliku grešku kod pogotka Robina van Persieja za 4-1, a u dobrom sjećanju nije mu ostala ni njegova prezentacija u finalu Lige prvaka protiv madridskog Atletica.