Nogomet
51

Maradona: Podastrijet ću crveni tepih pred Messija ako Argentina pobijedi

Totalsport
Maradona
Maradona
Legendarni Diego Maradona razumljivo priželjkuje pobjedu Argentine Lionela Messija u velikom nedjeljnom finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu protiv Njemačke.

"Gauči" su u prilici osvojiti svoj prvi naslov svjetskih prvaka nakon 1986. kada su u finalu Mundijala u Meksiku savladali upravo Njemačku 3:2 predvođeni Maradonom koji je izabran za najboljeg igrača turnira. Maradona kaže da bi bio oduševljen kada bi Messiju uspjelo isto.

"Ako će u nedjelju Messi podići pehar, podastrijet ću ispred njega crveni tepih. On će biti igrač koji će odlučiti utakmicu. Jedino se bojim da nije umoran, ali na kraju ne može biti umoran. Mislim da će shvatiti. Ako promaši udarac u nedjelju, onda samo nalikuje na najboljeg na svijetu", rekao je Maradona, aludirajući naravno na sebe samoga.

"Njemačku nije nemoguće pobijediti. Argentina to može napraviti. Protiv Alžira smo vidjeli jednu Njemačku, protiv Brazila drugu. Svi smo očekivali Brazil u finalu. Ali ponovo se argentinski nogomet vratio na vrh. Nacionalni dres je bio izgubio svoj prestiž, ali danas ga je dobio natrag", rekao je Maradona.