Prepucavanja asova
0

Maradona: "Pele je uvijek bio drugi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor argentinske nogometne reprezentacije i legenda "gaučosa" Diego Maradona nije propustio priliku još jednom stati na žulj Peleu. Dvojica vjerovatno najboljih nogometaša svih vremena već se dugo gledaju preko nišana, a zadnji je "pucao" Maradona.

U drugom dijelu intervjua za službenu stranicu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Maradoni je još jednom postavljeno pitanje o stalnoj dvojbi ko je bio bolji nogometaš, on ili Pele.

  • Znate šta? Ja sam igrao u Evropi deset godina, dok je Pele igrao u Južnoj Americi. Da, osvojio je tri naslova svjetskog prvaka s Brazilom, ali igranje u Evropi je nešto sasvim drugo. Nije da me to čini puno boljim od njega, ali moji čuvari u Španiji i Italiji su bili kao psi. Nikad me nisu ostavljali samog - rekao je Maradona, dodavši:

  • Pele je imao Coutinha i Rivelina, koji je za mene jedan od najboljih igrača svih vremena, uz Pelea. A tu su bili i Jairzinho, Clodoaldo, Gerson i Tostao. Ti su momci bili briljantni.

Nakon koliko-toliko konstruktivnih argumenata, uz zaključku Maradona nije propustio priliku još jednom ismijati Pelea.

  • U jednoj anketi u kojoj su glasali obični ljudi, Pele je osvojio drugo mjesto, iza mene. Niko mi to ne može oduzeti. A u jednoj drugoj anketi u Brazilu također je bio drugi u izboru za najboljeg sportistu, iza Ayrtona Senne. Trebao bi prestati osvajati druga mjesta - narugao se Maradona.