Nogomet
476

Maradona o Messiju: Nije pošteno da osvoji nešto što nije zaslužio

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Argentinski nogometni velikan Diego Maradona čitavo je Svjetsko prvenstvo u Brazilu komentirao za program De Zurda na venezuelanskoj televiziji. Izuzetak nije bilo ni veliko finale između Njemačke i Argentine.

Njemačka je slavila golom Marija Götzea duboko u produžetku i osvojila svoj četvrti naslov svjetskog prvaka, pa tako Argentincima posljednji naslov ostaje onaj iz 1986. kada su trijumfirali upravo predvođeni Maradonom.

"Žao mi je zbog moje zemlje. Götzeov gol zaista boli. Velika je tuga u mom srcu zbog poraza u finalu. Kada se sve zbroji mislim da je Argentina zaslužila bar penale. Njemačka je pobijedila zbog nesporazuma argentinske obrane", rekao je Maradona.

Iako nije želio kritizirati igru "gauča" Maradona nije propustio komentirati izbor Lionela Messija za najboljeg igrača turnira (Zlatna lopta).

"Messi? Dao bih mu nebesa kada bi bilo moguće. Ali nije pošteno kada dobije nagradu za nešto što nije zaslužio samo zbog nekog marketinškog plana", dodao je Maradona za igrača koji je sa četiri gola predvodio argentinske strijelce, ali nije postigao nijedan gol u nokaut-fazi natjecanja.

Na kraju je Maradona dodao da mu nije bio jasan potez selektora Alejandra Sabelle koji je zamijenio Ezequiella Lavezzija i uveo Sergija Agüera.

"Ne razumijem zamjenu Lavezzija. Bio je fenomenalan na krilu. Kun Agüero nije imao isti učinak. On nije bio u turniru".