Nogomet
0

Maradona novi selektor Argentine

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Argentinska fudbalska legenda Diego Maradona novi je selektor argentinske reprezentacije, objavljeno je iz Argentinskog nogometnog saveza u utorak.

Fudbaler koji je svoju zemlju doveo do naslova svjetskog prvaka 1986. detalje ugovora sa AFA-om utvrdit će u srijedu, javlja BBC.

Nakon vijesti da mu je ipak pripala ova uloga, 48-godišnjak je izjavio: "Ta ponuda me je veoma privlačila. Čim bude potvrđeno da sam izabran, počinjem raditi."

Maradona će tako zamijeniti selektora Alfija Basilea koji je dao ostavku početkom ovog mjeseca nakon poraza od Čilea u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 16. oktobra.

Najbolji argentinski fudbaler svih vremena ranije 1994. i 1995. okušao se kao trener dva kluba u Argentini. Kao igrač debitovao je sa 16 godina za Argentinos Juniors, a kasnije igrao za voljeni kluba Boca Juniors, prije nego je otišao u Evropu u Barcelonu, Napoli i Sevillu. Igračka karijera mu je trajala 21 godinu te je, zahvaljujući svojim vještinama s loptom, postao fudbalska ikona širom svijeta.