Persona non grata
0

Maradona nije dobrodošao na izvlačenje skupina SP-a!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Diego Maradona jedini od 32 izbornika koji su sa svojim reprezentacijama izborili nogometni SP sljedeće godine neće sudjelovati pri ždrijebu skupina za isto natjecanje u petak u Cape Townu...

Iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) potvrdili su da je ponajbolji svjetski nogometaš svih vremena persona non grata.

  • Diego Maradona nije na listi akreditiranih predstavnika Argentinskoga nogometnog saveza pri ždrijebu skupina, te kao takav nije poželjan na priredbi – izjavila je u utorak glasnogovornica FIFA-e Delia Fischer.

Neugodna je objava posljedica nepriličnoga javnog izražavanja argentinskog izbornika po pobjedi njegovih Argentinaca u Urugvaju (1-0), u posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija. Njome su "gauči" izborili nastup u JAR-u "pet do 12".

FIFA je zbog primitivnog ispada Maradonu kaznila dvomjesečnom suspenzijom obavljanja svih izborničkih dužnosti, te novčanom kaznom od 14.750 funti. Suspenzija mu istječe 15. siječnja sljedeće godine. U međuvremenu nema pravo predstavljati Argentinu na ždrijebanju.

Prema dostupnim informacijama, na koje se poziva i britanski Telegraph, Maradona je ipak doputovao u Cape Town. Ako već neće biti nazočan na samom mjestu događanja ždrijeba, geografski neće biti udaljen predaleko.