Paolo Maldini
0

Maradona najbolji na svijetu, Ronaldo drugi

Sarajevo-x.com
Kapiten talijanskog nogometnog kluba AC Milan Paolo Maldini izjavio je da je argentinska nogometna legenda Diego Maradona najbolji nogometaš protiv koga je ikad igrao, dok brazilski napadač Ronaldo drži opasno drugo mjesto.

Svjetski nogometni stručnjaci su Maradonu često proglašavali za najboljeg nogometaša svih vremena zbog njegove fantastične igre koju je pokazivao igrajući za Napoli i Argentinu 80-tih i početkom 90-tih godina. Mnogi su međutim isto tvrdili i za Ronalda koji je 90-tih godina oduševljavao fanove najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Ronaldo je također obogatio talijanski nogomet igrajući za Inter od 1997. do 2002. godine i za Milan od 2007. godine, gdje mu je i istekao ugovor ovog mjeseca.

"Maradona je najteži protivnik protiv koga sam ikad igrao. Međutim, Ronaldo, dok je igrao za Inter, bio je veoma blizu njega. Njegova igra bila je razarajuća.", izjavio je Maldini.

"Zahvaljujući njegovom dolasku u Milan uspjeli smo osvojiti Ligu šampiona iako on nije igrao. Svi su igrači jednostavno dobili takav polet nakon njegovog potpisivanja ugovora sa Milanom.", dodao je Maldini.