Zaštitio zvijezdu Barcelone
0

Maradona: Messija kritikuju samo idioti

Totalsport
Diego Armando Maradona
Diego Armando Maradona
Nogometaši Argentine igraju daleko ispod vlastitih mogućnosti tokom dosadašnjeg dijela takmičenja na Copa Americi, takmičenju kojem su domaćini. Nakon dvije utakmice imaju tek dva boda.

Remizirali su protiv Bolivije (1-1) i Kolumbije (0-0), te su se doveli u situaciju da protiv Kostarike u ponedjeljak navečer igraju ključnu utakmicu, a nakon nje se mogu čak i oprostiti od takmičenja, što bi bio u pravom smislu riječi šok i za njih i za njihove navijače.

Nevidljiv, kao i svi ostali, na travnjaku je najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi, no u njegovu odbranu je spremno stao Diego Armando Maradona, ponajbolji nogometaš svih vremena i prošle godine selektor reprezentacije Argentine.

"Oni koji kritikuju Messija su čisti idioti. Protiv Kolumbije uopće nismo napadali, pa šta bi Leo trebao napraviti", upitao se Maradona i dodao:

"Znam da je mene, uoči Svjetskog prvenstva 1986. godine, kritikovalo 80 posto novinara i jednaki postotak navijača. Onda smo osvojili naslov prvaka i svi su mi se divili. Vrlo dobro znam kroz što prolazi Messi, ali on je najbolji i to je činjenica".