Nogomet
0

Maradona kriv za požarni alarm u Manchesteru

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Argentinski selektor Diego Maradona odgovoran je za požarni alarm koji se oglasio u nedjelju ujutro u hotelu u Manchesteru, piše "The Sun". Alarm je aktiviran u oko 7 sati, zbog čega je evakuirano oko 200 gostiju, a među njima i nogometaši Chelseaa.

Igrači Chelseaa su jutro uoči meča s Manchester Unitedom morali da provedu smrzavajući se u pidžamama i bade-mantilima ispred hotela. Iako nije definitivno ustanovljeno šta je izazvalo aktivaciju alarma, jedan od vatrogasaca koji su pretražili hotel rekao je da je Maradona pušio cigaru na 14. spratu.

Očevidac koji je u trenutku evakuacije prolazio pored hotela, izjavio je da je situacija u kojoj su se našli nogometaši Chelseaa bila veoma neprijatna.

"Vidio sam ih okupljene na trotoaru kako drhte. Tako rano nisu imali ni gdje da odu da se sklone. Ovo svakako nije bio normalan način da se spreme za jedan od najvažnijih mečeva sezone", rekao je očevidac.

Vatrogasac koji se nalazio u timu koji je pretražio 263 sobe hotela, rekao je da je jedina prostorija gdje se pušilo bio Maradonin apartman na 14. spratu.

Novi selektor Argentine u Manchester je došao da bi posmatrao 24-godišnjeg Carlosa Teveza, koji nije bio u startnoj postavi Uniteda u meču u kojem je Chelsea deklasiran sa 3:0.