Argentinska reprezentacija
0

Maradona: "Ili će biti po mom ili odlazim!"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Selektor argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona zaprijetio je napuštanjem svoje dužnosti ukoliko se ''neke stvari ne promijene''. No, nije precizirao šta mu smeta.
  • Trenutak kada me je predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Julio Grondona pozvao u svoju kuću i pitao me hoću li preuzeti reprezentaciju, bio je nešto posebno. No, nakon toga su se dogodile mnoge stvari koje mi se nisu dopale, i o kojima ćemo morati diskutovati. Ostat ću na dužnosti selektora isključivo pod mojim uslovima – zaprijetio je Maradona.

Argentinska reprezentacija se našla u vrlo nezadivnoj situaciji u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nakon čak četiri poraza u šest utakmica pod vodstvom Maradone. Brazil (33 boda) i Paragvaj (30) već su osigurali Svjetsko prvenstvo. Čile ima 27 bodova, Ekvador 23, a ''gauči'' su tek na petom mjestu s 22 boda. No, za vrat im pušu Urugvaj i Venezuela s bodom manje, te Kolumbija koja ima 20 bodova. Prve četiri reprezentacije idu izravno na Mundijal, dok će peti sastav južnoameričkih kvalifikacija razigravati s četvrtoplasiranom ekipom CONCACAF zone.

Argentina će 10. oktobra u Buenos Airesu ugostiti Peru, a potom će četiri dana kasnije gostovati kod Urugvaja. Nakon tih utakmica bit će poznato hoće li Argentina propustiti prvo Svjetsko prvenstvo nakon 1970. godine, ili će Maradona ipak uhvatiti ''zadnji voz'' za Južnoafričku Republiku.

''Malog zelenog'', dakle, nešto tišti, iako neće glasno reći o čemu se radi. No, javna je tajna da se s tehničkim sekretarom Carlosom Bilardom gleda ''preko nišana''. Iako su obojica u izjavama demantovali glasine o njihovom lošem odnosu u kojem ''ima slike, ali nema tona'', kako tvrdi Telam, može se pretpostaviti kako je posljednja Maradonina žalopojka išla upravo na račun Bilarda.

Naime, Maradona je Bilardu dao zadatak da osigura neigranje Carlosa Teveza i Pabla Zabalete za Manchester City uoči ključnih kvalifikacijskih utakmice Argentine protiv Perua i Urugvaja. Obojica su, naravno, igrali za City, a kada je Maradona saznao da je Zabaleta zaradio povredu zbog koje neće moći igrati za reprezentaciju, potpuno je ''poludio''.