Osvaldo Ardiles
0

"Maradona bi mogao naštetiti Argentini"

Totalsport
Osvaldo Ardiles
Osvaldo Ardiles
Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama Osvaldo Ardiles obrušio se uoči starta Svjetskog nogometnog prvenstva na selektora Argentine i svog bivšeg saigrača u dresu "gauča" Diega Maradonu.

"Maradonino vođenje reprezentacije je negativan faktor koji bi mogao naštetiti šansama argentinske ekipe na SP-u", izjavio je Ardiles za Daily Telegraph.

"Kritičan sam prema njegovom neodgovornom odabiru igrača i još uvijek smatram da je Maradona čudan izbor za trenera nacionalne ekipe. No, Diego to sigurno ne smatra. On sebe vidi kao "Izabranog" i vjeruje da je njegova sudbina na Zemlji biti svjetski prvak kao igrač i kao selektor", bez dlake na jeziku je nastavio nekadašnji veznjak koji je s Argentinom 1978. osvojio svjetski naslov.

"Očito je da dosad Maradona nije bio uspješan kao selektor. Na ovo smo se Svjetsko prvenstvo plasirali kroz ušicu igle i uz dosta sreće. Da, Diego je najveći igrač u historiji nogometa. Znam, jer sam igrao s njim. Ali to nije izgovor za grešku koja je napravljena njegovim imenovanjem", dodao je danas 57-godišnji Ardiles, istaknuvši nezadovoljstvo što u Maradoninom sastavu nema mjesta za Javiera Zanettija, Estebana Cambiassa i Juana Romana Riquelmea.

"Izostavivši vrhunske igrače, Maradona je dao suparnicima previše prednosti. Vrlo, vrlo glupo. Okružio se ljudima koji mu stalno govore "Da, Diego", a to mu je bio problem cijeli život".

Ardiles je za kraj dodao i kako je jedna od stvari koja je Maradonu vodila cijeli život i ljutnja što nije ušao u reprezentaciju 1978. godine, kada je mogao prestići Pelea kao najmlađi igrač ikada koji je osvojio svjetski naslov.

"Imao je tada 16 godina i mogao je postati najmlađi nogometaš ikad koji je zaigrao na SP-u. Htio je prestići Pelea u svemu, a taj mu je san tad uništen".