San Argentinca
0

Maradona 50. rođendan želi proslaviti utakmicom u Napulju

Totalsport
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Jedan od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena, Argentinac Diego Maradona, izrazio je želju da 50. rođendan proslavi humanitarnom utakmicom sa svojim nekadašnjim saigračima iz Napolija.

Legenda svjetskog nogometa i donedavni selektor Argentine igrao je u Napoliju od 1984. do 1991. godine. U tom razdoblju, koje naziva najljepšim u svojoj karijeri, osvojio je dva naslova u Seriji A (1987. i 1990.) te Kup UEFA-e (1989.).

Stoga mu je velika želja 30. oktobra, kada će napuniti 50 godina, još jednom istrčati na stadion San Paolo i s nekadašnjim saigračima odigrati humanitarni dvoboj. Detalji zasad nisu poznati, a Maradona je organizaciju prepustio Salvatoreu Bagniju, bivšem veznjaku trofejne ekipe Napolija.

"Želim još jednom zagrliti sve te ljude iz Napolija. U tom sam klubu uživao u najboljem razdoblju svog života", izjavio je Maradona za Gazzettu dello Sport. "Imao sam sve u životu: porodicu koju obožavam, briljantnu karijeru i sada, hvala Bogu, više ništa ne trebam, čak ni novac. Jedina mi je želja povratak u Napulj."

Maradona se želi još jednom pojaviti u Italiji iako je u sukobu s tamošnjim poreznicima koji pokušavaju utjerati veliki dug koji je ostavio iza sebe. Tako su mu lani, kada je stigao u kliniku za mršavljenje na sjeveru zemlje, zaplijenili naušnice vrijedne oko 4.000 eura.